Landelijke tuin
Vijver en veranda
Vijver landschapstuin
Bloeiend border
Bloeiende Pergola

Aanleg

Na het ontwerp van de tuin komt de aanleg. En nu?! zult u denken. Er komt immers best wel wat bij kijken van het aanleggen van een tuin. Henri neemt u mee in de te nemen stappen en kijkt samen met u wat u eventueel zelf kunt doen en wat u beter kunt overlaten aan de profesional.

 

Bij de aanleg van de tuin komt het een en ander kijken. Mogelijk moet uw oude tuin eerst geruimd worden.

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' zorgt voor een zorgvuldige ontmanteling van uw oude tuin en de afvoer van het vrijkomende afval naar erkende verwerkingsbedrijven. Ook voor het kappen en verwijderen van bomen bent u bij Henri aan het juiste adres.

Na het opschonen van uw tuin komt het grondwerk aan bod, zoals het uitgraven van bestratingscunnetten en waterpartijen maar ook het spitten van gazon en beplantingsvakken. Een secuur werk waar vakmanschap vereist is.

De opbouw van een nieuwe tuin laat zich nu duidelijk zien door het aanbrengen van oa bouwkundige elementen en zaken als verlichting en beregening.

Bestratingen zijn een belangrijk onderdeel in een tuin. Deze kunnen modern en strak zijn, maar ook sierlijk en authenthiek zoals oud gebakken waaltjes.

 

Hieronder ziet u een tuin met oprit "onder de hamer" gestraat in 0-4 betongranulaat. Ouderwets vakkundig handwerk met een fantastische uitstraling.

      

 

Hieronder ziet u twee toepassingen van Keramische tegels ingevoegd met een voegmiddel.

       

 

Een oprit opgebouwd met een funderingslaag van gebroken puin en 0-4 betongranulaat. Deze oprit is bestraat met een nieuw gebakken klinker in visgraat motief met streklagen. Zo ontstaat een authentiek  beeld perfect passend bij het huis en de bestaande voortuin.

      

 

Ook voor bouwkundige elementen zoals muurtjes en grondkeringen is 'Tuin en Groenservice Henri Jansen' uw vakkundige partner.

                         
Met een lage grondkering komt deze border nog mooier uit.        Een fraai gemetselde natuurstenen muurtje.

 

De opbouw van een "Oosterse" tuin waarbij basaltstenen en porfierkeien in beton zijn gezet om het hoogteverschil op te vangen met een mooie indeling.

             

 

Pergola's, poorten en schuttingen behoren uiteraard ook tot de werkzaamheden.

        

 

In beplantingen is Henri zeer sterk. Door met zijn kennis de juiste plantensoorten toe te passen wordt er een functionele en attractieve tuin gecreëerd met een mooie uitstraling.

       

 

 


Als uiteindelijk het gazon is aangebracht is er voor u een tijd van genieten aangekomen.

Een mooie tuin bestaat uit verschillende onderdelen zoals bestratingen, grasvelden, plantenborders, bomen en ook waterpartijen. Verlichting wordt hier vaak vergeten en dat is jammer. Licht kan een tuin in het donker juist iets magisch geven, want juist het donker maakt licht speciaal.

Licht zorgt ervoor dat jouw tuin op magische wijze tot leven komt in het donker. 

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' laat ook uw tuin in het donker tot leven komen met het verlichtingsconcept van In-Lite. Een uniek systeem dat eenvoudig aan te leggen is en flexibel aan te passen of uit te breiden. Het systeem van In-Lite is gebaseerd op 12V laagspanning. In tegenstelling tot 230V systemen is In-Lite veilig en eenvoudig te installeren, zonder dat er een elektricien aan te pas hoeft te komen. 

Het enige wat nodig is, is een stopcontact en een plek waar de transformator geplaatst kan worden, de zogenaamde Hub. Met de Hub 150 kunnen tot 3 groepen verlichting aangebracht worden die vanuit een app op uw smartphone aangestuurd en ingesteld kunnen worden.

 De Hub 150 met app.

Met de verlichtingen van In-Lite creeërt u niet alleen sfeer in uw tuin, maar ook veiligheid. Denkt u aan oriëntatieverlichting zodat u veilig over het tuinpad naar uw schuur kunt lopen. Met een bewegingssensor kunt u direct zien dat er iemand bij huis is.

 

  aan het begin van de avond....    En bij donker.....

 

 Zo veel sfeer......                        

    Aan de Fabrieksstraat 49 in Doetinchem is naast bestratingsmaterialen ook leverancier van In-Lite verlichting aan                                                                  'Tuin en Groenservice Henri Jansen'. U kunt vrijblijvend in hun showroom kijken of klik op het logo voor meer info.

                                         Of kijk bij In-Lite buitenverlichting wat buitenverlichting met uw tuin kan doen.

Als een tuin aangeplant wordt proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de omstandigheden. Grondsoort, Licht of schaduw, zuurtegraad. Op natte of juist droge gronden kunnen we met de juiste beplantingen goed inspelen op deze omstandigheden. 

Wat we helaas niet kunnen regelen is ons klimaat. Steeds vaker zien we grote tegenstellingen in het weer en de droge zomers van enkele jaren geleden staan ons vers in het geheugen. Natuurlijk proberen we zuinig om te gaan met zowel drinkwater als grondwater. 

Soms is het ook gewoon noodzakelijk om de tuin een handje te helpen. Vooral bij jonge aanplant en aanleg van een gazon is water immers onontbeerlijk. Het mooiste is natuurlijk om water te gebruiken wat opgeslagen is in ondergrondse bassins in de tuin waaraan de regenafvoer van het huis is gekoppeld.  Bij nieuwbouw wordt dit al toegepast echter in een bestaande tuin is dit niet altijd mogelijk zonder grote investeringen.

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' kan u adviseren hierin. Het aanpassen van de tuin en de beplantingen is al een goede stap. Daarnaast is de aanleg van een beregeningsysteem mogelijk. Voor minimaal gebruik kan een aansluiting op de buitenkraan uitkomst bieden. Voor een grotere tuin is het aanleggen van een bron of "puntstuk" wenselijk. Van hieruit kan met een beregeningspomp en verdeelstuk de tuin beregend worden.

Het meest eenvoudige is het "kraantje open-kraantje dicht" principe waarbij u zelf de kraan open en dicht draait. Ook is het mogelijk om middels een beregeningscomputer en regensensor alles aan te sturen zodat ook tijdens uw vakantie beregend wordt wanneer dat nodig is.

Aan de hand van een beregeningsplan kunnen wij u laten zien waar en welke sproeiers er geplaatst kunnen worden. 

 

 Een pomp met "Presscontroll" en verdeelstuk.   En alles wordt nat.

Met name voor kleine tuinen en plantvakken biedt het beregeningssysteem van Summerrain uitkomst. Een eenvoudig aan te leggen en aan te passen systeem. 

  Bekijk het Summerrain beregeningssysteem