Landelijke tuin
Vijver en veranda
Vijver landschapstuin
Bloeiend border
Bloeiende Pergola

Aanleggen van uw tuin

Bij de aanleg van de tuin komt het een en ander kijken. Mogelijk moet uw oude tuin eerst geruimd worden.

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' zorgt voor een zorgvuldige ontmanteling van uw oude tuin en de afvoer van het vrijkomende afval naar erkende verwerkingsbedrijven. Ook voor het kappen en verwijderen van bomen bent u bij Henri aan het juiste adres.

Na het opschonen van uw tuin komt het grondwerk aan bod, zoals het uitgraven van bestratingscunnetten en waterpartijen maar ook het spitten van gazon en beplantingsvakken. Een secuur werk waar vakmanschap vereist is.

De opbouw van een nieuwe tuin laat zich nu duidelijk zien door het aanbrengen van oa bouwkundige elementen en zaken als verlichting en beregening.

Bestratingen zijn een belangrijk onderdeel in een tuin. Deze kunnen modern en strak zijn, maar ook sierlijk en authenthiek zoals oud gebakken waaltjes.

 

Hieronder ziet u een tuin met oprit "onder de hamer" gestraat in 0-4 betongranulaat. Ouderwets vakkundig handwerk met een fantastische uitstraling.

      

 

Hieronder ziet u twee toepassingen van Keramische tegels ingevoegd met een voegmiddel.

       

 

Een oprit opgebouwd met een funderingslaag van gebroken puin en 0-4 betongranulaat. Deze oprit is bestraat met een nieuw gebakken klinker in visgraat motief met streklagen. Zo ontstaat een authentiek  beeld perfect passend bij het huis en de bestaande voortuin.

      

 

Ook voor bouwkundige elementen zoals muurtjes en grondkeringen is 'Tuin en Groenservice Henri Jansen' uw vakkundige partner.

                         
Met een lage grondkering komt deze border nog mooier uit.        Een fraai gemetselde natuurstenen muurtje.

 

De opbouw van een "Oosterse" tuin waarbij basaltstenen en porfierkeien in beton zijn gezet om het hoogteverschil op te vangen met een mooie indeling.

             

 

Pergola's, poorten en schuttingen behoren uiteraard ook tot de werkzaamheden.

        

 

In beplantingen is Henri zeer sterk. Door met zijn kennis de juiste plantensoorten toe te passen wordt er een functionele en attractieve tuin gecreëerd met een mooie uitstraling.

       

 

 


Als uiteindelijk het gazon is aangebracht is er voor u een tijd van genieten aangekomen.