Landelijke tuin
Vijver en veranda
Vijver landschapstuin
Bloeiend border
Bloeiende Pergola

Beregening

Als een tuin aangeplant wordt proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de omstandigheden. Grondsoort, Licht of schaduw, zuurtegraad. Op natte of juist droge gronden kunnen we met de juiste beplantingen goed inspelen op deze omstandigheden. 

Wat we helaas niet kunnen regelen is ons klimaat. Steeds vaker zien we grote tegenstellingen in het weer en de droge zomers van enkele jaren geleden staan ons vers in het geheugen. Natuurlijk proberen we zuinig om te gaan met zowel drinkwater als grondwater. 

Soms is het ook gewoon noodzakelijk om de tuin een handje te helpen. Vooral bij jonge aanplant en aanleg van een gazon is water immers onontbeerlijk. Het mooiste is natuurlijk om water te gebruiken wat opgeslagen is in ondergrondse bassins in de tuin waaraan de regenafvoer van het huis is gekoppeld.  Bij nieuwbouw wordt dit al toegepast echter in een bestaande tuin is dit niet altijd mogelijk zonder grote investeringen.

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' kan u adviseren hierin. Het aanpassen van de tuin en de beplantingen is al een goede stap. Daarnaast is de aanleg van een beregeningsysteem mogelijk. Voor minimaal gebruik kan een aansluiting op de buitenkraan uitkomst bieden. Voor een grotere tuin is het aanleggen van een bron of "puntstuk" wenselijk. Van hieruit kan met een beregeningspomp en verdeelstuk de tuin beregend worden.

Het meest eenvoudige is het "kraantje open-kraantje dicht" principe waarbij u zelf de kraan open en dicht draait. Ook is het mogelijk om middels een beregeningscomputer en regensensor alles aan te sturen zodat ook tijdens uw vakantie beregend wordt wanneer dat nodig is.

Aan de hand van een beregeningsplan kunnen wij u laten zien waar en welke sproeiers er geplaatst kunnen worden. 

 

 Een pomp met "Presscontroll" en verdeelstuk.   En alles wordt nat.

Met name voor kleine tuinen en plantvakken biedt het beregeningssysteem van Summerrain uitkomst. Een eenvoudig aan te leggen en aan te passen systeem. 

  Bekijk het Summerrain beregeningssysteem