Landelijke tuin
Vijver en veranda
Vijver landschapstuin
Bloeiend border
Bloeiende Pergola

Ontwerpen

Wilt u graag uw tuin veranderen of aanpassen, maar heeft u geen idee welke richting u op wilt? Henri gaat samen met u aan de slag! In een persoonlijk gesprek achterhalen we welke stijl het beste bij u past, de soort bestratingen, of u een waterpartij wilt, verlichting, beregening, maar vooral ook welke beplantingen.

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' helpt u graag verder met het verwezenlijken van uw plannen en geeft graag advies over de mogelijkheden.

 

Henri Jansen is vooral een "Groene" Hovenier. We weten allemaal dat biodiversiteit de laatste decennia flink heeft ingeleverd en dat planten, insecten, vogels maar ook het minder zichtbare bodemleven hard achteruit gaan. Ook het klimaat heeft de laatste jaren behoorlijk invloed gehad op onze leefomgeving. En dat terwijl een groene leefomgeving zo ontzettend belangrijk is voor ons als mensen om te kunnen leven en ons goed te voelen.

                  

Gelukkig beseffen we steeds beter dat onze aarde bestaat uit ontelbare organismen die elkaar nodig hebben om te kunnen leven. De een kan niet zonder de ander en als de een uitvalt, dreigt de ander ook uit te vallen. Om dit om te buigen zien we inmiddels weer vele goede initiatieven. Gemeenten en provincies stappen steeds meer over op natuurlijk beheer en stimuleren bewoners de overtollige tegels uit hun tuin te halen en in te planten zodat het regenwater in de aarde weg kan vloeien. 

Ook de VHG, Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners maakt veel werk van het vergroenen van onze tuinen en leefomgeving. Er zijn verschillende handleidingen beschikbaar: 

Daarmee stimuleren zij opdrachtgevers, groenvoorzieners, hoveniers en particulieren om te participeren in die vergroening die we zo hard nodig hebben.

Maar hoe zorg ik dan voor vergroening in mijn tuin?, zult u zich afvragen. "Ik weet niets van planten en tuinieren af". "Ik heb er geen tijd voor en ben druk met andere dingen", zijn vaak gehoorde punten.

Door gebrek aan kennis wordt vaak gekozen voor het zekere, het makkelijke en daarmee vaak ook een minder aantrekkelijke tuin met minder groen en meer stenen of grind. En dat terwijl iedereen in zijn hart zo graag een mooie bloemenborder en een echt grasveld zou willen hebben. Want Opa en Oma hadden immers ook een mooie tuin!

Kennis, tijd, goede wil en soms ook lef zijn nodig om dat te creëren wat we zo hard nodig hebben, een mooie levendige tuin vol vogels, insecten en alles wat daar bij hoort. 

 

Hieronder ziet u de tuinmetamorfose van twee jonge mensen zonder kennis van planten, maar die bewust hebben gekozen voor een groene tuin. Geen stenen bakplaat meer in de zomer maar een gezellige tuin met zitplek tussen bloeiende planten.

            

 

Henri neemt de tijd om met u te bekijken wat mogelijk is. Als "tuincoach" deelt hij graag zijn kennis met u om die tuin te maken die u zelf niet voor ogen heeft en helpt u op weg in het dagelijkse onderhoud. Daar waar nodig kunt u ondersteund worden bij zwaardere werkzaamheden als hagen knippen, verplanten en snoeiwerk. Wilt u meehelpen? Graag! Zo ziet u namelijk hoe het ook kan.

Zo kunt u toch die vogels in de haag in en uit zien vliegen in plaats van tegen die kale schutting aan te kijken. Zo geniet u toch weer van al die bijen en vlinders op die bloemenborders in plaats van die kale tegels. Laat u niet weerhouden om Netflix af te sluiten, lekker in uw tuin bezig te zijn en te voelen hoe heerlijk dat is.

    

 

 Wellicht heeft u al een idee hoe uw tuin eruit moet komen te zien. Ook dan is het zinvol om goed hiernaar te laten kijken. Het idee moet niet alleen mooi zijn maar ook praktisch uitvoerbaar en goed te onderhouden. Rekening houden met zichtlijnen, afmetingen, grondsoort, zon of schaduw, hergebruik van materialen, budgetten. Soms is het goed om "Out of the Box" te denken of "haaks" op gebruikelijke gedachte patronen te staan.

Door gedegen vakkennis en jarenlange ervaring kan ik u verrassende ideeën voorleggen. De basis van een mooie tuin is immers een goed ontwerp!

 

Met het unieke tekenprogramma Tekenjetuin van GarDsign laat ik u zien welke mogelijkheden er zijn en geef ik u middels 3D een complete tuin beleving.

Kosten voor een ontwerp. 

Het ontwerpen en het doornemen van een ontwerp vergt tijd en aandacht. Het moet immers een doordacht plan zijn waarin alles onder de loep genomen moet worden. Afhankelijk van de grootte, de wensen en situatie neemt dit meer of minder tijd in beslag.

 

 

Hier een ontwerp na uitvoering. Het gazon is ingezaaid en moet nog opkomen, maar het geheel is werkelijk prachtig geworden.

 

 

 

Wellicht heeft u al goed nagedacht hoe u uw tuin wilt aanpassen  en hebt u uw wensen en ideeën al in kaart gebracht.

'Tuin en Groenservice Henri Jansen' maakt gebruik van een uniek tekenprogramma waarmee u als tuinliefhebber zelf aan de slag kunt.

Heel eenvoudig en met makkelijke tools kunt zelf een opzet maken waarna u uw ontwerp door ons kunt laten beoordelen. Start met tekenen

Meldt u aan en ga direct van start.

U kunt direct beginnen met schetsen, verplaatsen, vergroten en verkleinen van alle elementen die u een plekje in uw tuin wilt geven. Laat uw creativiteit de vrije loop en zie de eindeloze mogelijkheden van tekenjetuin®. Bekijk planten en bomen in de uitgebreide plantenencyclopedie en bekijk de schaduw werking in uw tuin. Met de 3D functie krijgt u een optimale beleving van uw tuinontwerp.

Opslaan en downloaden van uw ontwerp zijn gratis en zo gepiept zodra u ingelogd bent. Pak uw opgeslagen ontwerp er bij om verder te schetsen of om anderen te laten zien. 

Natuurlijk kunt u hierbij professioneel advies vragen bij uw tuinvakman van 'Tuin en Groenservice Henri Jansen'.

Is uw ontwerp compleet? Dan is het tijd voor de uitvoering. Henri bespreekt graag met u de vele mogelijkheden. Van zelf uitvoeren tot zorgeloos alles uitbesteden.