Landelijke tuin
Vijver en veranda
Vijver landschapstuin
Bloeiend border
Bloeiende Pergola

Na een lange koude winter is het voorjaar dan toch eindelijk begonnen. Een periode van vele klusjes in en om de tuin.

(Ver)planten van bomen, heesters en vaste planten

Vaak wil je als tuinbezitter planten verzetten of juist nieuw aanplanten. Iets wat niet zo maar bij elk soort gedaan kan worden. Tuin en Groenservice Henri Jansen adviseert u graag hoe planten verzet kunnen worden en maakt samen met u een beplantingsplan voor een nieuw op te zetten border.

Hier het succesvol verplanten van een tweetal grote Rhododendrons .

Vaste planten terug snoeien

Veel vaste planten zijn afgestorven en beginnen weer uit te lopen. Nu is de tijd om het oude loof weg te knippen.

Snoeien van vorstgevoelige planten

Niet alle heesters verdragen wintersnoei. Een mooi voorbeeld is de bekende Lavendel. Door dit type beplantingen op een goede manier terug te snoeien bent u voor het aankomende groeiseizoen gegarandeerd van een mooie bloei.

Verjongingssnoei toepassen

Veel tuinbezitters vinden het moeilijk heesters te snoeien. Vaak worden mooie struiken, zoals boerenjasmijn fors teruggeknipt waardoor mooie bloei verloren gaat. Door verjongingssnoei toe te passen (het diep weghalen van een aantal oudere takken) blijft de struik in proporties, behoudt hij een natuurlijke groeiwijze en kunt u genieten van een mooie bloei. Met het juiste gereedschap boekt u het beste resultaat.

Snoeien van rozen

Als de rozen beginnen met uitlopen kun je goed zien waar je ze terug kunt snoeien. Let wel: niet elke roos is hetzelfde en verdient een andere behandelwijze.

Bemestingen

Bemestingen hebben hart voor uw tuin!

Gazononderhoud

Veel gazonbezitters slaan bij de eerste zonnestralen direct aan het verticuteren. Begrijpelijk, want iedereen wil natuurlijk een mooi strak en fris gazon. Toch is het verstandig om niet te snel te gaan verticuteren en eerst groei in het gras te brengen. Anders slaan onkruid en verkeerde grassoorten toe en wordt uw grasmat juist lelijker. Henri kan met u meedenken wat de beste behandeling is voor uw gazon.